utorak, 23. listopada 2012.

POM-POM od vune ili kako iskoristiti muškarca

Nadam se da niste došli na ovaj post s prljavim mislima vezanim uz drugi dio naslova? Nešto sam otkrila pa mi je želja podijeliti to s vama... Dakle: i muškarci su iskoristivi materijal. Ne vjerujete? Pitate se kako? Jeste li ikada pravile pom-pome od vune? Znate onaj dio kada morate od kartona izrezati dva prstena (jednaka) pa onda za drugi pom-pom opet dva prstena..... Uvijek mi je bio mrzak ovaj mukotrpni dio pripreme da bi došla do male čupave kugle? E, ako imate sličnih problema, zavirite u kutije, ladice, police jače polovice i potražite dva PODLOŠKA ZA MATICU:

Ima ih raznih veličina, višekratno su iskoristivi i izrada pom-pom je brza i lagana:
1. omotamo vunicu oko metalnih prstena
2. pažljivo, žiletom (koji ste oprezno, da vas ne uhvati, izvukli istoj onoj jačoj polovici iz aparata za brijanje, ako imate sreće da ih koristi) izrežemo vunu između dva prstena

3. povežemo nastali snop vune kroz sredinu i izvučemo podloške (spremimo ih za kasnije, naravno u svoju ladicu)
 

4. veselimo se novom pom-pomu....... U kakvom ih god izdanju pripremili:


Nadam se da će Vam ovo iskustvo dobro doći.... Ako ne, same smislite kako iskoristiti muškarca. Pa onda tu ideju podijelite s ostalima.
P.S. Fotke su čista koma, nažalost svijetli dio dana potrošim na nekreativne aktivnosti.
Pozdrav.....

Broj komentara: 7:

  1. Jooooj, koliko sam se ovih čupavaca namotala u mladim danima....Imaš pravo, da se njih iskoristiti... a za što ako ne zbog alata?
    ;D

    OdgovoriIzbriši
  2. Puuuno ti hvala što si me podsjetila na ove kuglice od vune, biti će odličan dekoracijski dodatak za boce:))))Glede ovakvog iskorištavanja, prečesto tako radim, pa mnoge "muške " stvari završe u mojim ladicama .Na to moja muška polovica doslovno poludi.Sve mi treba, prije ili kasnije;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je odlična ideja,bravo za iskorištavanje,u prvi mah zbilja sam svašta pomislila hihi..:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Da, vuna se može iskoristiti na razne načine, pa čak i za izradu pom poma preko matica. Ja u svojoj garaži nemam tako velike matice. Izrežem jednom iz kartona i onda čuvam. Ja se na taj način snalazim, jer sam svog muškarca poslala u Afganistan da malo love zaradi. :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Tvoji pom-pomi su vrlo napredni.Ja sam to uvijek radila tvrđim papirom i škarama.Sviđa mi se ova precizna kirurška varijanta.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kao mala sam stalno pravila ove čupavce :) a ideja sa Deda Mrazom je baš zanimljiva :))

    OdgovoriIzbriši