četvrtak, 9. veljače 2012.

Ruže, amigurumi sova i needle tatting

Prekidam nakratko hibernaciju, sretna jer su Melanzana i Bluebell Boo primjetile moj izostanak. Puno Vam hvala drage moje, unijele ste dašak svjetla u ove duge zimske dane.
Budući da sam ovisna o sunčevoj svjetlosti, zima nije moje najaktivnije razdoblje. Uglavnom švrljam, probam nešto, započinjem nešto drugo i ostavljam sve skupa.
Evo što sam brljala u zadnje vrijeme:
1. RUŽE
Ružomanija.... nešto malo od papira prema http://www.ellinee.com/freebie-friday-diy-paper-rose-templates/ .....

... pa malo kukičanih kako sam lijepo naučila od Goge na http://goginkutak.blogspot.com/2011/09/heklani-cvijet-sa-slavonskog-kljuca.html....

2. SOVE
Budući da sam u kukičanju početnik samo maštam o izradi amigurumija... Ali budući da me nedostatak iskustva nikada nije spriječio u onome što me veseli, napravila sam svoj prvi (ustvari drugi, prvi je otpao s ključeva...) amigurumi - sovu buljooku. Naravno, izrada je super jednostavna a upute se nalaze na http://littlegreen.typepad.com/romansock/files/owlets.pdf:
3. NEEDLE TATTING
Lutajući bespućima interneta naletjeh na http://www.instructables.com/id/Learn-Needle-Tatting-With-My-Flower-Pendant/... Oooooo, pomislih, ovo izgleda zabavno...  i dovoljno jednostavno. I tako sam isprobala taj needle tatting (zna li tko kako to zovemo na hrvatskom????). Nisam imala odgovarajuće igle ali skužila sam sistem. 
Ponovno je svemogući internet riješio problem - danas su stigle prave igle za needle tatting (pusa Baji i Ivani) i pogađate, to je moj slijedeći projekt (kako je to već danas moderno zvati).....
Ovo su prvi radovi, bez pravog alata:

Oboružana iglama, nastavljam dalje dugo u noć, u zimsku bijelu noć....

Hvala svima koji su me svojim uradcima inspirirali i svima koji su pročitali ovaj post i posjetili me! 

Broj komentara: 11:

  1. I nadalje budi oburužana iglama i vrijedno radi dok traju ove duge zimske noći...radovi koje si nam pokazala su stvarno prekrasni...sviđaju mi se ružice od papira, nekako su posebno lijepe...heklane su premedene...sova hehe smiješna mi je s ovim velikim očima...a ovi fino isheklani oblici su fenomenalni i nemam pojma kako se to kaže na hrvatskom...idem vidjeti na linkić kako se to radi, hvala!
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro došla natrag, draga!!!
    Sve se može kad se hoće, zar ne? ???
    Super su ti uradci, pogotovo sovica!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro ti je švrljanje...ali sova me je bacila u afan!

    OdgovoriIzbriši
  4. ove ruže su me osvojile, moram ih napraviti :) :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sovice su mi premedene,iako i ruže ne zaostaju,divno stvarno:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kao što si vidjela , ja sam tek otkrila ružice i uživam u njima , a tvoje su prekrasne!!!Navrati do mene , čeka te izazov!!!:)):)):))

    OdgovoriIzbriši
  7. soice su slatkiši pravi! i ja ih jako volim, a moj dragi ih naziva 'urokljivim' stvorenjima! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Možda više nije novost (prije nisam vidjela post), ali na hrvatskom se to zove čunčana čipka, kad se radi s čuncima (shuttle tatting), ili uzlana čipka, jer se pomoću uzlova stvara forma. To je moja velika ljubav.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši