četvrtak, 9. veljače 2012.

Ruže, amigurumi sova i needle tatting

Prekidam nakratko hibernaciju, sretna jer su Melanzana i Bluebell Boo primjetile moj izostanak. Puno Vam hvala drage moje, unijele ste dašak svjetla u ove duge zimske dane.
Budući da sam ovisna o sunčevoj svjetlosti, zima nije moje najaktivnije razdoblje. Uglavnom švrljam, probam nešto, započinjem nešto drugo i ostavljam sve skupa.
Evo što sam brljala u zadnje vrijeme:
1. RUŽE
Ružomanija.... nešto malo od papira prema http://www.ellinee.com/freebie-friday-diy-paper-rose-templates/ .....

... pa malo kukičanih kako sam lijepo naučila od Goge na http://goginkutak.blogspot.com/2011/09/heklani-cvijet-sa-slavonskog-kljuca.html....

2. SOVE
Budući da sam u kukičanju početnik samo maštam o izradi amigurumija... Ali budući da me nedostatak iskustva nikada nije spriječio u onome što me veseli, napravila sam svoj prvi (ustvari drugi, prvi je otpao s ključeva...) amigurumi - sovu buljooku. Naravno, izrada je super jednostavna a upute se nalaze na http://littlegreen.typepad.com/romansock/files/owlets.pdf:
3. NEEDLE TATTING
Lutajući bespućima interneta naletjeh na http://www.instructables.com/id/Learn-Needle-Tatting-With-My-Flower-Pendant/... Oooooo, pomislih, ovo izgleda zabavno...  i dovoljno jednostavno. I tako sam isprobala taj needle tatting (zna li tko kako to zovemo na hrvatskom????). Nisam imala odgovarajuće igle ali skužila sam sistem. 
Ponovno je svemogući internet riješio problem - danas su stigle prave igle za needle tatting (pusa Baji i Ivani) i pogađate, to je moj slijedeći projekt (kako je to već danas moderno zvati).....
Ovo su prvi radovi, bez pravog alata:

Oboružana iglama, nastavljam dalje dugo u noć, u zimsku bijelu noć....

Hvala svima koji su me svojim uradcima inspirirali i svima koji su pročitali ovaj post i posjetili me!